Storkjøkkenutstyr og nødvendigheter som enhver serveringsbedrift trenger

Å starte en ny virksomhet, eller renovere et eksisterende storkjøkken, kan være en spennende, men skremmende oppgave. Å administrere et storkjøkken er ingen liten bragd. Som enhver restaurant, bar, hotell. kafé eller kaffebar vet, er kjøkkenet drivkraften som avgjør suksessen til bedriften din. Kjøkkenutstyret gir en mulighet til å revurdere bedriftens behov og hva slags storkjøkkenutstyr som kombidamper, industriovn, frityrkoker, grønnsakskutter og annet du bør kjøpe.


Det er avgjørende å balansere utstyr du trenger kontra det du ønsker, for å unngå å overskride budsjettet. Planlegging er nøkkelen til å minimere stress og holde budsjettet. Tenk på nødvendigheten av alt storkjøkkenutstyr, hvitevarer  og innredning du plasserer i kjøkkenområdet.

I den første planleggingsfasen bør du nøye vurdert plassering av primært storkjøkkenutstyr, tilberednings- og matlagringsområder, servanter, oppvaskmaskin, bakerovn og industrivaskemaskin.

Når visjonen din kommer nærmere virkeligheten, bestemmer du hva slags Storkjøkkenutstyr, basert på merke, størrelse og kapasitet som er av viktigst. Noen ganger, med presset om å administrere et kjøkken, er det lett å overse noe av det viktigste kjøkkenutstyret.

Vi har satt sammen en uttømmende liste over kjøkkenapparater, utstyr og andre nødvendigheter for å gjøre jobben din litt enklere. Og fordi det er en så tankevekkende lang artikkel, har vi delt den opp i åtte, lett fordøyelige seksjoner, de er;

Matlagingsutstyr

Kulde

Utstyr til bruk på benk

• Frittstående kommersielle oppvaskmaskiner

Kjøkkenbenker og lagring

• Kokekar, kjøkkenutstyr og servise


1. Matlagingsutstyr

Kokkeutstyret du bruker kan avgjøre effektiviteten og flyten gjennom kjøkkenet. Som du kan forestille deg, er kokken hjertet til ethvert flott kjøkken, og bak enhver flott kokk, er kjøkkenutstyret.


Ovner

Kommersielle ovner er det mest brukte og allsidige utstyret i kokkens matlagearsenal. Stekeovner kan tilberede store mengder mat raskere enn konvensjonelle ovner. Ideell til baking, steking, tørking og tilberedning av grønnsaker. De er den viktigste arbeidshesten i det moderne kjøkkenet.

Mens kombidamper er det foretrukne valget blant profesjonelle kokker, er elektriske ovner og kokeplater et vanlig alternativ. Ovner er tilgjengelige i frittstående og benketopp varianter.

Tenk på hva slags bruk industriovnen din må tåle og hvilken innvirkning perfekt temperaturregulering har på resultatene.


Kokebord

Kokebord  er et populært valg i kommersielle kjøkken, og kombinerer allsidigheten og bekvemmeligheten til en brenner og stekeovn i en frittstående enhet og gir større fleksibilitet i kjøkkenoppsettet.

Brennere er tilgjengelige i frittstående og benketopp-variant og designet for å motstå de strenge kravene til kommersielle kjøkken. Kommersielle brennere er utrolig robuste, enkle å rengjøre og vedlikeholde. Husk å ta hensyn til dine nåværende og fremtidige behov, mens du tar hensyn til brukervennlighet hvis du til enhver tid har små og store panner på farten.


Griller

Grilling med gass eller kull. Griller er raske, pålitelige og robuste tilberedningsmetoder, utviklet for å møte behovene til travle restauranter, veikroer og grillhus og kundens smaksforventninger. Grill til storkjøkken er tilgjengelig i frittstående og benketopp varianter.


Flatgrill topp

Det gir betydelige fordeler i restauranter og hurtigmatsteder, da de varmes raskt opp og gir en jevn steketemperatur. Støpejern er en gammel favoritt og utrolig holdbar, samt at det beholder og fordeler varme over platen bedre enn noen annen overflate.

Avhengig av kokeapplikasjonen, kan rustfritt stål være et bedre alternativ, da det er enkelt å rengjøre og ikke påvirker smaken på visse matvarer. Tilgjengelig i både frittstående og benketopp varianter.


Frityrkoker

Kommersielle frityrkokere gir en trygg og hygienisk måte å steke store mengder mat på med presisjon og konsistens. Enkel betjening, robust og lett å rengjøre frityrkokere brukes i en rekke matservicemiljøer fra restauranter, burgerkjeder og kafeer.

Frityrkokere er også tilgjengelige i både frittstående og benketopp varianter.


2. Kjøleskap storkjøkken og Fryseutstyr


Fryseskap

Det finnes en rekke fryseløsninger designet for å imøtekomme behovene til kjøkkenet ditt, mens du balanserer funksjon og plassbesparelser. Det er fire frysertyper;

Fryserom har fjærbelagte dører og brukes ofte i kjøkken som krever betydelig frysekapasitet og har kapasitet på hundrevis av liter.

• Stående frysere er en praktisk løsning der gulvplass på kjøkkenet er viktig og de gir enkel tilgang til matvarer.

• Frysere under benken tilbyr plassbesparelser og enkel tilgang til frosne varer., De er ideelle for travle kjøkken. De er holdbare og leveres i en- og flerdørs-kombinasjoner.


kjøleskap

Plass er en verdifull vare i et hvert kommersielt kjøkken. Heldigvis er moderne kjøleskap designet for å møte behovene i dagens virksomhet ved å balansere funksjon og plassbesparelser. Det er fire typer kjøleskap;

Stående kjøleskap er perfekt for kjøkken med begrenset gulvplass og kommer i en rekke utgaver som enkelt-,

 dobbelt- og glassdører med rustfritt stål og malte overflater.

• Kjøleskap er en profesjonell og hygienisk måte som gir effektiv kjøling med den ekstra fordelen å øke prep-plassen din.

• Lave kjøleskap er perfekt for kjøkken med begrenset plass. Både praktisk, holdbart og solid nok til at utstyr som griller og ovner kan plasseres på toppen

• Kjølerom er et produkt som kommer i prefabrikkerte moduler som enkelt kan settes sammen til et kjølerom i den størrelsen man ønsker.


Isbitmaskin storkjøkken, knusere og lagring

Ismaskiner er en god løsning for hotell, barer og klubber som trenger en pålitelig kilde til is året rundt.

• Underbenk og modulære ismaskiner gir en praktisk og hygienisk måte å lage is klar til bruk. Perfekt for barer, kafeer og restauranter.

• Isknusere er perfekte for en rekke servicesteder, for eksempel for avkjøling av fruktjuicer og brus eller som kjøling i displaydisker for å holde produktene ferske hele dagen.

Isbinger - er den ideelle lagringsløsningen for is eller isflak til travle hoteller, barer og restauranter med et konstant behov for is på farten.


3. Benketopp utstyr

Store kokker er definert av utstyret de bruker. Når det gjelder cateringutstyr, kan ingenting være mer sant.

Storkjøkkenutstyr etter design vil oppfylle de daglige kravene til regelmessig og kontinuerlig bruk, produktivitet og ytelse på kjøkkenet.


Blendere og miksere

Kommersielle blendere er designet for å tåle kontinuerlig bruk. Er ideelle for kaffebarer, restauranter og barer. Med muligheten til å lage de perfekte smoothies, milkshakes, frossen juice og kremede drikker på et øyeblikk. Blendere er tilgjengelige i en rekke typer du kanskje vil vurdere, avhengig av ditt behov.

• Stavblendere

• Milkshake og smoothieblendere

• Kjøkkenblendere

• Bar blendere


Skivere

Krav til matlaging i restauranter, kafeer, takeaway og sandwichbutikker kan være brutale. Skivere gir en enkel, sikker og hygienisk måte å tilberede store mengder mat raskt . Det er tre primære typer kuttemaskiner:

• Kjøttskjærer

• Tomatskiver

Grønnsakskutter


Salamander

Et allsidig stykke kjøkkenutstyr som brukes til å steke, brune, glasere, karamellisere, grille og toaste. Salamandere er energieffektive, gir utmerkede resultater og er enkle å rengjøre og vedlikeholde. Selv om du ikke vil finne en salamander på hvert kjøkken, er det ikke desto mindre et viktig apparat, så vi har tatt det med på listen over utstyr for benketopp.


Brødskjærer

Kommersielle vertikale og transportable brødristere er perfekte for hotell og bufeer med selvbetjening der det er behov for risting av store mengder brød eller crumpets på en enkel måte og en rask snuoperasjon. Toaster gir kommersielle kjøkken allsidigheten til en grill og brødrister, som er i stand til å grille smørbrød, steke burgere og lage pannekaker.

Tilgjengelig i en rekke størrelser med både benketopp og frittstående alternativer tilgjengelig, avhengig av behovet.


Drikkebryggere

Enten du driver en eksklusiv kafé eller restaurant og serverer store mengder varm drikke, vil du uten tvil forstå hvor viktig det er å følge med etterspørselen. Kaffebryggere og drikkevaremaskiner er designet for å tilfredsstille høye kundebehov samtidig som de leverer konsistente resultater.


Mikrobølgeovner

Mikrobølger har vist seg som et uvurderlig verktøy i det kommersielle kjøkkenet, og gir raskere koketider og raskere servering av måltidene. Mikrobølger er perfekt for avriming og oppvarming, noe som gjør dem ideelle til bruk i kafeer, restauranter, sandwichbutikker og takeaways.


4. Frittstående kommersielle oppvaskmaskiner


Oppvaskmaskin Storkjøkken

Valg av riktig kommersiell vask for kjøkkenet ditt vil avhenge mye av utformingen av kjøkkenet og tilgjengeligheten av plass ved siden av oppvaskmaskinen. Kommersielle vaskekummer er frittstående kombinert bord og vask med enten en enkelt eller dobbel vaskekum. Det meste av kjøkkenutstyr og innredning av kommersielle vasker er laget av rustfritt stål av høy kvalitet, lett å rengjøre, ripebestandig og holdbar.


Det er fire kommersielle typer oppvaskmaskiner, de er;

Under benk

Tunellmaskiner

Hetteoppvaskmaskiner

• Glassvaskmaskiner


Under benk oppvaskmaskiner

Som navnet antyder, kan oppvaskmaskiner under benken enkelt plasseres under en benk eller butikkdisk, noe som gir betydelige besparelser av plass på gulv og benk. Selv om de er kompakte, tilbyr de små til mellomstore bedrifter en kraftig løsning på vaskebehovet. Passer for kafeer og restauranter som trenger en hurtig og enkel brukervennlig løsning som er økonomisk, pålitelig og bygget for å vare.


Tunnellmaskin

Leter du etter en vaskemaskin med kraft og allsidighet for å oppfylle de høye kravene til din travle restaurant eller kafé? Tunnelmaskiner kombinerer hastighet og vaskeeffektivitet som tilfredsstiller behovene til de mest aktive hotellene, kafeene og restaurantene.

Glassvaskemaskiner

Vasker glassene nøye, og fjerner de tøffeste smuss- eller leppestiftflekkene. Glassene dine er flekkfrie, tørre og klare til bruk.


5. Kjøkkenbenker og matoppbevaring


Kokker ønsker ofte at de hadde mer benkeplass og plass til matlagring. Som du kan forestille deg, er matlaging og lagring høyt på listen over må-ha, men andre varer er like viktige, som;

• Tilberedningsbord

• Matlagring

• Kommersielle vasker

• Tørkestativ

• Hyller

• Mat og redskapsvogn


Matforberedende tavle

Som alle erfarne kokker og kjøkkenpersonell vet er utilstrekkelig matlagingsplass en brems i forberedelsesprosessen og gjør at kundene må vente lenger enn forventet. Et godt gjennomtenkt design og utforming av kjøkkenet ditt, vil bidra til å maksimere forberedelsesområdene og føre til betydelige produktivitetsfordeler. Rustfritt stål er den foretrukne overflaten for tilberedning av mat, da den er motstandsdyktig mot bulker og riper, lett å rengjøre og har mindre sjanse for å huse skadelige bakterier.


Matlagring

Matlagringsbeholdere er ideelle for oppbevaring av en rekke matvarer. Å ha tilstrekkelig tilførsel av tydelig merkede matlagringsbeholdere og krukker for håndtering og lagre mat er avgjørende for å øke levetiden, unngå krysskontaminering, redusere svinn og bakterievekst. Innfør et systematisk styrings- og rotasjonssystem, som sikrer at de eldste matlagrene blir brukt først.


De vanligste typene systemer for matlagring er;

• Ingrediensbinger

• Oppbevaringsbeholdere

• Glassbeholdere


Tørkestativ

Tørkestativ har to formål ved å tilby et praktisk sted å både tørke og midlertidig lagre servise, glass, kokekar og redskaper i travle perioder.


Kjøkkenhyller

Hyller er like viktig for produktiviteten i kjøkkenet ditt, som i alle andre områder i bedriften. Å ha et stort utvalg av ryddige hyller er avgjørende for effektiviteten i kjøkkenet ditt. Velg kvalitetsstålhyller der det er mulig, De er robuste, holdbare og i stand til å motstå harde slag, kraftig belastning og de tøffe forholdene i kjøkkenmiljøet.

Mat og redskap traller


Alle anerkjente hoteller og restauranter har flere bruksvogner og matserveringsvogner. Traller er en effektiv måte å frakte tunge ting og betjene gjester, raskt og enkelt.

servicevogner er tilgjengelige i en rekke varianter:

• Trillebord/Ryddevogn

• Oppvaskkumvogner


Det er ikke alltid mulig å finne alt kjøkkenutstyret ditt på ett sted, men nå og da kommer man absolutt i nærheten. Her hos Gastrotech. Norges beste, storkjøkkenleverandør, har vi et omfattende utvalg av storkjøkkenutstyr av høy kvalitet med hjelpsomme og kunnskapsrikt personale som guider deg i dine kjøpsbeslutninger.