5 Storkjøkkenmaskiner som trenger profesjonell rengjøring

Her er fem storkjøkkenmaskiner dine ansatte skal ha renholde i henhold til en rullende plan.


·     Koketopp og kombidamper: Disse må åpenbart ligge høyt på rengjøringsprioritetslisten. Tildel en rengjøringstid utenom bruksperioder slik at utstyret er kaldt og området er fritt for kjøkkenpersonalet.


·     Oppvaskmaskiner: Igjen, dette er en oppgave som utføres best utenom brukstid. storkjøkken oppvaskmaskiner bruker mye høyere temperaturer enn oppvaskmaskiner man har hjemme. Det er vanligvis en langsom oppbygging av matavfall som kan ende med å blokkere avløp. Hver dag må oppvaskmaskinene tømmes helt, alle filtre må fjernes og rengjøres, alle inngangs- og utgangspunkter for vann må kontrolleres og alt vaskes og desinfiseres.


·     Kjøl, frys og oppbevaring: Dette er en jobb som er organisert best på roterende basis, da det vil være oppbevaring i Kjøl og fryseutstyr som fryserom, kjølerom, fryseskap og kjøleskap. Det gjøres også best av restaurantpersonalet, ettersom all mat må fjernes før det settes tilbake igjen på sin opprinnelige plass.


·     Mikrobølgeovner, sandwichpresser og andre små apparater: Små kjøkkenmaskiner til restaurant, små kantinemaskiner og annet små utstyr som vanligvis står på benken må rengjøres jevnlig. Fett og matrester kan samle seg under og bak apparatene og må fjernes/rengjøres. Benker / innredning skal rengjøres grundig og apparatene må også rengjøres før de settes på plass igjen.

 

·     Kjøttkvern: En storkjøkken kjøttkvern er et viktig utstyr som hjelper deg med å gi smak, tekstur og friskhet til den daglige maten. Legg alle delene i varmt såpevann i noen minutter, slik at kjøttresten lett kan fjernes og deretter vask dem forsiktig med en svamp. Ved å bruke en flaskebørste vil du enkelt rengjøre innsiden av alle delene, det hjelper deg å fjerne alle urenheter og bakterier fra kvernen.

 

Alle apparater må fungere som de skal, så det er avgjørende å ha en storkjøkken leverandør som tilbyr storkjøkkenservice i ditt område. Velg bare storkjøkkenutstyr eller inventar som setter søkelys på matsikkerhet. Forsikre deg om at rengjøringspersonalet er opplært i riktige prosedyrer for rengjøring av restauranter for å unngå kryssforurensning, og bruk desinfeksjonsmidler der det er aktuelt.