HVORDAN FINNE BRUKT RESTAURANTUTSTYR

Ting å vurdere

Kommersielle kjøkken trenger grunnleggende kjøkken-/kokeutstyret som stekeovn, kokebord og annet. Men det er noen ting du bør vurdere før du kjøper.


Menyen din

Dette er en av de viktigste tingene du må vurdere når du velger hvilket restaurantutstyr du trenger. Visse menyer krever visse typer utstyr.

Skal du lage burger og kyllingvinger? Så er frityrkokere et must! De lar deg lage pommes frites, mozzarellapinner, løkringer og andre deilige godbiter. Og i tillegg er en grill eller stekerist en god investering for matlaging av burgere.

Hvis du er en sandwich-butikk, trenger du en panini-presse og rikelig med kjøleskap med åpen topp for å holde alle pålegg nedkjølt.


Plassen din

Plass er en stor faktor når du vurderer kjøp av utstyr eller møbler. Det finnes ikke noe verre enn å finne det perfekte storkjøkkenutstyret, for bare å oppdage det er for stort til den tiltenkte plassen.

Hyller og skap er en flott måte å spare benkeplater på. Det er det perfekte stedet for brødrister eller blender. Så sørg for å ta mål!

Fordeler med å kjøpe brukt restaurantutstyr

Så nå som du vet hvilken type utstyr du skal se etter, la oss diskutere hva som gjør det til en smart investering.


Kostnad

Kostnaden er den mest åpenbare fordelen ved å kjøpe brukt restaurantutstyr kontra helt nytt. Alt som er brukt svekker seg i verdi.

Dette betyr at en ovn eller komfyr du vil kjøpe helt ny for tusenvis av kroner, kan kjøpes brukt til en brøkdel av kostnaden.Tilstand

Dessverre, så mislykkes inntil 50% av nye restauranter de første 3 årene og det betyr at de har brukt utstyret i korttid. Og med minimal slitasje betyr det at du har muligheten til å kjøpe nesten nytt utstyr til en brukt prislapp.

Noen ting å se etter når du inspiserer brukt restaurantutstyr, er rust, mangler eller ødelagte deler og misfarging. Det meste er ofte godt synlig for det blotte øye. Hvis utstyret er mindre enn ett år gammelt, kan du til og med få en garanti for å holde det i orden!


Ulemper med å kjøpe brukt Restaurant Utstyr

Mangler eller begrenset garanti. Å kjøpe noe brukt kommer med et visst element av risiko. La oss ta en titt.

Husker du hvordan vi sa at det meste av slitasje på brukt restaurantutstyr er synlig med det blotte øye? Det er det, men det er noen problemer som kanskje ikke er så opplagte før du faktisk begynner å bruke utstyret.

Å ha en garanti på utstyr for matlaging betyr at det blir løst eller erstattet uten kostnad for deg.

Det anbefales å kjøpe utvidet garanti når det er tilgjengelig.


Andre ting du bør tenke på

Selv om de grunnleggende elementene du må ta hensyn til når du kjøper brukt restaurantutstyr er kostnader, tilstand og behov, er det noen få andre ting du må ta hensyn til.


Varemerke

Som med alle ting i livet, spiller merkevaren til restaurantutstyret ditt en stor rolle i hvor lenge det vil vare og hvor godt det vil fungere.Prøv å kjøpe brukt utstyr fra merker som:Alto-Shaam, Dihr, Gram, Henkovac, Rancilio, Tecnoinox, Wiesheu

Disse varene er ofte bygd for å vare og gjøre akkurat det!


Slitasje

Det er visse typer restaurantutstyr som tåler gjentatt bruk bedre enn andre. Innkjøp av alle typer rustfritt stål elementer som bord, hyller, oppskjærmaskiner eller miksere er en praktisk investering. Og selv kombidampere og andre ovner holder seg generelt godt.

Elementer som man skal være litt mer på vakt på inkluderer oppvaskmaskiner, ismaskiner eller annet utstyr som bruker vann, som kalkoppbygging og rust kan være et problem.


Gjør smarte kjøp

Nøkkelen til å kjøpe alle typer brukte varer, spesielt restaurantutstyr er å gjøre forundersøkelser først. Prøv å ikke impuls kjøpe utstyr. Ta mål av der du skal plassere utstyret ditt og inspiser utstyret ditt på stedet før du gjør en avtale. Det er viktig å vite nøyaktig hva du kjøper og hvem du kjøper fra.

Du er nå forberedt til å kjøpe bruket storkjøkkenutstyr og foreta kloke, undersøkte kjøp.


Gastrotech vil hjelpe deg å finne riktig, kostnadseffektivt utstyr.

Lykke til!