Ovnstyper storkjøkken

Storkjøkken bruk kontra hjemmebruk

Når du kjøper utstyr til en restaurant så er det første du må vite at hjemme ovner kan ignoreres fra starten av for de er aldri like kraftige som en industriovn og de er vanligvis ikke designet for å brukes mer enn en til to ganger om dagen i gjennomsnitt. En hjemme ovn tåler ikke slitasje som det å brukes kontinuerlig på dagtid og vil kreve utskifting mye oftere enn en industriovn. I tillegg er hjemme ovner ofte betydelig mindre enn storkjøkkenovner og vil sannsynligvis ikke kunne ha nok mat på en gang til å holde kjøkkenet i gang.

Storkjøkkenovner som de som er produsert av Alto Shaam er derimot designet for å håndtere belastningen ved hyppig daglig bruk. De er designet for å varme opp raskere og kan brukes i mye lengre perioder uten å være redd for å slite ut eller skade utstyret. Storkjøkkenovner er også designet for å overholde restaurantens matsikkerhetskrav: et krav som hjemme ovner ikke alltid er garantert å oppfylle. For nesten alle storkjøkken er det nødvendig med en storkjøkkenovn for å tilfredsstille etterspørselen.


Fordelene med en storkjøkkenovn

Det første trinnet når du skal bestemme hvilken type ovn du trenger, er å vurdere hvilken type mat som vil bli tilbudt på menyen din. Ulike typer ovner fungerer best med forskjellige typer mat og å velge storkjøkkenutstyr kan ofte være litt balansert når du velger mellom spesialisering og allsidighet.


Imidlertid er det noen universelle karakteristikker som gjelder alle industriovner:

Konsistens: En av de mest åpenbare fordelene ved å lage mat i en storkjøkkenovn er forutsigbarheten til ytelsen. Generelt forblir maten som plasseres i en ovn den samme hver gang, forutsatt at variablene (ovnsvarme, porsjonsstørrelse, steketid, etc.) holdes konstant. Å lage mat i en Alto Shaam ovn er en fin måte å sikre homogenitet i hver servering av de mest populære menyelementene.

Effektivitet: I motsetning til mange andre metoder for tilberedning, kan ovner brukes til å tilberede store mengder mat samtidig. Multiovner fra Alto shaam kan lage mat i flere nivåer som sparer verdifull tid og energi og til slutt sparer du penger på lang sikt.

Passivitet: Å lage mat i en storkjøkkenovn er vanligvis en veldig passiv del av matlagingen. Når retter er tilberedt, kan kjøkkenpersonalet ganske enkelt sette den i ovnen og stille tidtakeren, slik at de kan gå videre til andre oppgaver mens maten i ovnen steker. Mange kommersielle ovner støtter til og med programmerbare tids- og temperaturinnstillinger for ytterligere å redusere tiden som kreves for ovnen.


Typer storkjøkkenovner

Standardovner: Disse ovnene er den enkleste typen storkjøkkenovner. En standard ovn har også et varmeelement i bunnen av enheten som overfører varme til ovnens kropp. Standard ovner kan brukes til det meste. I tillegg er de vanligvis den billigste ovnstypen og er vanligvis de enkleste å reparere. På grunn av strålingsvarmes inkonsekvente karakter så har vanlige ovner imidlertid en tendens til å koke sakte og noen ganger ujevnt hvis ovnstemperaturen ikke er høy nok. 

Kombidamper: En kombidamper bruker tre tilberedningsmetoder i en ovn: konveksjon, damp og en kombinasjon av damp og konveksjon. Konveksjon, eller sirkulasjon av tørr varme, kan brukes til å bake brød eller steke kjøtt. Dampfunksjonen koker/damper fisk, damper ris eller koker grønnsaker slik at de har den perfekte strukturen. Når du bruker kombinasjonsfunksjonen, fungerer både damp og konveksjon sammen for å gi resultater som er fuktige, velsmakende og har minimalt krymping.

Multiovner: er en ovn som tillater samtidig tilberedning. Hvert kammer har uavhengig temperatur, viftehastighet og steketid. Så den koker forskjellige matvarer samtidig uten smaksoverføring. En av de aller beste multiovner på markedet i dag er VECTOR MULTI-COOK fra Alto shaam.


Uansett hvilken type ovn du velger for ditt storkjøkken, husk at en storkjøkken leverandør kan hjelpe deg med å velge riktig type for deg.


Tips daglig vedlikehold:

Sørg for å rydde opp eventuelt søl og matrester så raskt som mulig og inspiser dørpakningen med jevne mellomrom for å sjekke om det er tegn på slitasje for å sikre at varmen holder seg inne i ovnen der den hører til. Med litt vedlikehold og riktig bruk kan en storkjøkkenovn tjene deg i mange år fremover.