Typer storkjøkkenoppsett

Før du designer et kommersielt kjøkken så er det viktig å vite hvilket restaurantutstyr du trenger fra begynnelsen av designprosessen. Du vil kunne designe ditt storkjøkkenoppsett mer effektivt ved hjelp av en storkjøkken leverandør


Oppbevaringsenhet 

Storkjøkkenet må kunne lagre en rekke gjenstander, inkludert -Matlagingsverktøy (kjøkkenutstyr, panner osv.). Mat (råvarer, kjøtt, tørrvarer) og servise (glass, tallerkener, duk).

Kjøkkenet ditt må ha separate lagringsenheter for de ulike behovene, for eksempel et kjøleskap for lett bedervelige matvarer, et lager for tørrvarer og lagring for utstyr og verktøy.

 

Oppvaskstasjon

Vi anbefaler å lage separate vaskestasjoner for mat og til oppvask.

Oppvaskstasjonene dine trenger profesjonelle oppvaskmaskiner, vasker og tørkebenker for å kunne fungere problemfritt.


Mattilberedning stasjon

Storskjøkkenutstyr må plasseres i forskjellige områder på kjøkkenet i henhold til bruken. Et restaurant kjøkken kan ha flere mattilberednings områder avhengig av hva slags mat som er på menyen. Plasser matlagingssoner i nærheten av kjøleskap, slik at kjøkkenpersonalet ditt raskt og trygt kan lagre rå ingredienser så de er klare til bruk.


Matlaging stasjon

Med mindre ditt restaurant konsept er rå mat må kjøkkenet ditt ha noe kokeutstyr for å utføre menyen. De fleste restauranter har Kombidamper , multiovner, Frityr, grill og noen spesialiserte kokeapparater.


Tjenesteområde

Serveringsområdet brukes til plassering av retter og overlevere dem til servitører for å levere til gjester. Et serveringsområde bør ha varmelamper for å holde maten varm.


Storkjøkken oppsetts typer

·     Samlebånd oppsett

·     Øy oppsett

·     Sone oppsett

·     Bysse oppsett

·     Åpent kjøkken oppsett


1.  Samlebånd oppsett

Konfigurasjonen består av en sentral rad eller øy som starter med kokestasjonen og ender med klar til å servere måltid sone.



Fordelene med samlebåndoppsettet

Denne utformingen letter produksjonen av mye av den samme typen rett igjen og igjen og fungerer best med flere kokker som hver er ansvarlig for en del av matproduksjonsprosessen.


Hvilke restauranttyper er samlebåndoppsettet best for?

Samlebåndoppsettet er best for hurtigmatrestauranter eller restauranter med begrensede menyer, som for eksempel en pizzarestaurant.


2.  Øy oppsett

Samlebåndoppsettet er best for hurtigmatrestauranter eller restauranter med begrensede menyer, som for eksempel en pizzarestaurant.


Fordelene:

Med et sentralt” kommandosenter” eller ‘’gjennomløpspunkt’’ for alle måltider, letter konfigurasjonen personal kommunikasjon og kokk tilsyn


Hvilke restauranttyper er øy oppsettet best for?

Med et sentralt ”kommandosenter” eller ‘’gjennomløpspunkt’’ for alle måltider, letter konfigurasjonen personal kommunikasjon og tilsyn av kokker.


3.  Sone oppsett

Dette skaper separate soner for hver type aktivitet som foregår på kjøkkenet eller for hver type rett som tilberedes. For eksempel kan en restaurant ha en suppe og salat stasjon, kjøtt stasjon, steke stasjon og bakestasjon.


Fordelene med soneoppsettet

Det holder kjøkkenet organisert og lar ulike typer retter tilberedes samtidig. Du kan ansette en spesialisert kokk til hver stasjon i stedet for en linjekokk for å lage alt fra start til slutt.


Hvilke restauranttyper er den soneoppsettet best for?

Dette oppsettet er best for restauranter med forskjellige menyer og mange ansatte. Stasjonsoppsettet er egnet for store operasjoner som hotellrestauranter, storkjøkken eller catering.


Du trenger god plass og personale for å gjøre denne typen kjøkkenfunksjoner smidig.


4.  Bysse oppsett

Bysseoppsettet består av to parallelle rekker med en korridor som løper nedover midten. Kjøkkenutstyret er vanligvis delt opp mellom de to sidene, og skaper en effektiv arbeidstrekant.


Hvilke restauranttyper er den bysseoppsett best for?

Bysseoppsett fungerer best for små kjøkken med få ansatte, for eksempel

Maten Trucks, men de kan tilpasses for større områder også.


5.  Åpent kjøkken oppsett

Et åpent kjøkken er flott for å underholde gjester, men også en god mulighet til å maksimere en liten plass.


Hvilke restauranttyper er det åpne kjøkkenoppsettet best for?

Åpne kjøkken er ofte sett på high-end restauranter eller restauranter med små kommersielle områder. Å se kokkene tilberede retter blir en integrert del av matopplevelsen.


Når du leter etter det ideelle kommersielle rommet for restauranten din, må du aktivt vurdere stedets potensiale. Hvilken type kommersielt kjøkkenoppsett fungerer best for din servicetype og kjøkkenplass?

Hvis du har problemer med å finne ut hvilke av de fem kjøkkenoppsettene som vil fungere best, kan du vurdere å ansette fagpersoner for å hjelpe deg.


Hos Gastrotech hjelper vi deg gjerne gjennom hele prosjekterings prosessen for storkjøkkenet ditt.


Lykke til!