Hounö - Kombiovn

Det er ganske tydelig fra navnet at en kombiovn kombinerer tilberedningsmetoder. Allsidigheten ved å kombinere konveksjon, damp og fuktighetsfunksjoner åpner en verden av muligheter og til og med sjansen til å spare plass ved å erstatte andre kjøkkenapparater.


Kombiovner kan brukes til en rekke matlagingsteknikker, inkludert steking, baking, grilling, damping, pannesteking og til og med sous-vide matlaging. Denne allsidigheten gjør kombien til et ideelt valg for storkjøkken. I tillegg kan denne kombinasjonen av flere matlagingsfunksjoner i ett utstyr spare deg for tid, energi og penger på utstyrskostnader.

Besøk hjemmesiden til Hounö

1977 var året da de to Houmøller-brødrene, Svend og Hans Jørgen, bygde sin første kombiovn i Randers, Danmark.

Ideen om å lage kombiovnen så først sin topp av dagslys, da suksessen på Svends blomstrende restaurant betydde behovet for større kjøkkenovner.

Ingen av industriovnene på markedet på den tiden passet hans behov.

Så brødrene bestemte seg for å bygge sin egen kombiovn med utgangspunkt i Hans Jørgens garasje. Med solid bakgrunn innen ingeniørfag hadde Hans Jørgen kompetanse til å utvikle og legge ut

det tekniske grunnlaget for det som senere ble HOUNÖs første kombiovn. Senere var Hans Jørgen aldri sjenert for å innrømme at den første prototypen ikke var den peneste, men fungerte perfekt.

HOUNÖ har for lenge siden vokst ut av den lille garasjen, og holder til på en 3.200 m2 stor produksjonsplass som fortsatt ligger i Randers, noe som gjør den til en sterk del av vårt danske DNA.

Og resten er historie. Med mer enn 45 års erfaring i kombiovnsindustrien, har HOUNÖ fortsatt å utvikle en sterk kunnskap innen innovasjon og IoT i kombiovnsindustrien.

Som et resultat forblir ingeniørkunst en sterk ryggrad på HOUNÖ vi kjenner i dag, hvor kvalitet, funksjonalitet kombinert med elegant dansk design er essensen av produktene våre.

I 2006 ble HOUNÖ kjøpt opp av det amerikanske Middleby Corporation som tilbyr profesjonell matservering og matforedlingsutstyr over hele verden.